Koulu kielsi Harry Potter -kirjat – väitetään sisältävän oikeita loitsuja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

J.K. Rowlingin Harry Potter -kirjasarja nauttii edelleen suosiosta niin lasten kuin aikuistenkin keskuudessa. Kaikki eivät kuitenkaan ole velhokirjoista mielissään. Harry Potter -kirjat on kiellettyä Yhdysvaltojen Nashvillessä sijaitseva St. Edwardin katolisessa koulussa.

Päätöksen teki Tennessean-lehden mukaan koulun pastori Dan Reehill.

Reehill kertoo olleensa yhteydessä sekä Yhdysvalloissa että Roomassa työskenteleviin manaajiin asian tiimoilta. Pastori kertoo tulleensa siihen johtopäätökseen, että Harry Potter -kirjat sisältävät todellisia loitsuja ja kirouksia. Hän uskoo kirjoja lukevien olevan vaarassa loihtia esiin pahoja henkiä.

Harry Potter -kirjoja on aikaisemminkin kritisoitu uskonnollisten tahojen toimesta. Niihin liittyvä kohu on kuitenkin sittemmin laantunut, eikä kukaan ole tiettävästi kyennyt manaamaan esiin henkiä kirjojen sisältämillä loitsuilla.