Rakettikelkka kulkee 10 000 km/h vauhdilla – tässä hurja video

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kiskoilla kulkevat rakettikelkat kykenevät kiihtymään hurjiin nopeuksiin. Yhdysvaltojen ilmavoimien tuoreella videolla raiteilla kulkeva rakettikelkka saavuttaa jopa yli 10 tuhannen kilometrin tuntivauhdin.

Rakettikelkka kiiti Hollomanin sotilastukikohdan koeradalla mach 8,6 -nopeutta. Se vastaa noin 2,949 metriä sekunnissa, eli 10,619 kilometrin tuntinopeutta. Katso video alta tai tästä linkistä.

Äärimmäisen nopeuden ansiosta rakettikelkkaa on miltei mahdotonta erottaa videolla paljain silmin. Se vilahtaa silmien edestä huikealla nopeudella jopa silloin, kun näky esitetään neljäsosalla todellisesta nopeudesta.

Hypersonic Sled Travels At 6,599 mph

Arnold Engineering Development Complex's 704th Test Group, based at Holloman AFB – 49th Wing, is home to the High-Speed Test Track. This was a hypersonic test that traveled Mach 8.6, which is over one mile a second at 6,599 mph.#ForTheWarfighter #TheFutureIsHere

Publiée par Air Force Test Center sur Jeudi 5 septembre 2019

https://www.facebook.com/watch/?v=2690800844477032