Jouni Hynynen perusti uuden yhtyeen – single ensi perjantaina

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kotiteollisuus-yhtyeen keulahahmona tunnetuksi tullut Jouni Hynynen on perustanut uuden yhtyeen. Hänen sooloprojektissaan ei kuulla juurikaan särökitaraa tai huutamista, vaan sen sijaan naisääntä, akustista kitaraa, viulua, haitaria ja torvia. Yhtyeen nimi on Maanalainen armeija.

Yhtyeen ensimmäinen single Variksenpelätin julkaistaan perjantaina 27. syyskuuta. Vielä nimeämätön albumi ilmestyy puolestaan 31. tammikuuta 2020.

– Minulle biisin kirjoittamisen aloitus on yleensä hankalaa. Paitsi nyt. Työpöydälläni lojui jo Nippusiteet -niminen kappale, jonka olin tehnyt tilaustyönä, mutta en lopulta halunnut siitä luopua. Se ei ollut Kotiteollisuutta, vaan jotain aivan muuta, Jouni Hynynen kertoo.

– Mietin, että sille pitää tehdä jossain vaiheessa nippu kavereita, jotka olisivat saman henkisiä. Lokakuussa 2018 tajusin, että nyt voisi olla niiden teon aika. Luotin täysin fiilikseen, ja biisejä tipahteli periaatteella kappale per päivä, parhaana kaksi.

– Fiilispohjalta – jälleen kerran – soitin Mira Luodille. Tiesin, että hänellä riittäisi pokkaa laulaa vähän rujompaakin tekstiä. Kyse ei ole mistään parisuhdelässytyksestä kuitenkaan. Kyse on elämästä ja kuolemasta, asioista, joiden kanssa ei pelleillä. Mira suostui, tuli studiolle ja pienen perehtymisen jälkeen veti osuutensa sisään, Hynynen kertoo.