Suomalaiselle elokuvalle merkittävä palkinto Yhdysvalloissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jukka-Pekka Valkeapään Koirat eivät käytä housuja on kerännyt kiitosta eri puolilla maailmaa. Nyt se on palkittu merkittävillä yhdysvaltalaisilla elokuvafestivaaleilla.

Koirat eivät käytä housuja -elokuvalle myönnettiin pääpalkinto Texasin Austinissa järjestyssä Fantastic Fest -tapahtumassa. Kyseessä on Yhdysvaltojen suurimmaksi kuvailtu genre-elokuviin, kuten fantasiaan, kauhuun, scifiin keskittyvä festivaali.

Krista Kososen ja Pekka Strangin tähdittämä Koirat eivät käytä housuja kertoo Juhasta, joka vaimonsa kuoleman jälkeen päätyy pakkomielteiseen suhteeseen Mona-nimisen dominan kanssa. Keväällä Cannesin elokuvajuhlien Director’s Fortnight -sarjaan valitun elokuvan Suomen ensi-ilta on 1. marraskuuta.