Häävieras luuli wasabia avokadoksi – kiidätettiin sairaalaan

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Sushiravintoloista tuttu wasabitahna saa monet haukkomaan henkeään, etenkin liian suurissa annoksissa nautittuna. Nyt se on jopa vienyt erään huono-onnisen naisen sairaalahoitoon. 60-vuotias nainen oli ollut vieraana häissä, joiden tarjoilupöydässä oli tarjolla vihreää tahnaa.

Häävieras luuli ainetta avokadoksi ja söi sitä noin ruokalusikallisen verran. Hänelle kävi liian myöhään selväksi, että kyseessä olikin wasabia. Nainen alkoi järkytyksestä selvittyään tuntemaan voimakasta, käteen säteillyttä kipua rinnassaan. Sairaalassa hänellä todettiin akuutti sydänhalvaus, jota kutsutaan toisinaan myös särkyneen sydämen syndroomaksi.

British Medical Jounal -julkaisun mukaan potilas on sittemmin toipunut kohtauksesta. Särkyneen sydämen syndrooma on edelleen mysteeri tutkijoille, mutta sen tiedetään aiheutuvan usein voimakkaasta henkisestä tai fyysisestä stressistä.