Matt Damon kieltäytyi Avatar-roolista – menetti 250 miljoonaa dollaria

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaikkien aikojen menestyksekkäimpiin elokuviin lukeutuva Avatar olisi voinut näyttää melko erilaiselta. Sen päärooliin kaavailtiin alunperin Matt Damonia.

Damon paljasti Iso-Britannian GQ-lehdelle ohjaaja James Cameronin tarjonneen hänelle Jake Sullyn roolia Avatarissa. Tähti olisi saanut palkkioksi 10 prosenttia elokuvan tuloista. Palkka olisi elokuvan menestyksen ansiosta kohonnut 250 miljoonaan dollariin, eli lähes 230 miljoonaan euroon.

Cameron oli kertonut Damonille palkkaavansa rooliin tuntemattoman nimen, mikäli hän ei ottaisi sitä vastaan. Elokuvan pääroolissa nähtiin lopulta Sam Worthington. Rahasta Matt Damonilla tuskin on kuitenkaan puutetta, sillä hänet on nähty uransa aikana lukuisissa menestyselokuvissa.