Perhe päätti tehdä oman Lamborghinin – tulostivat osia 3D-tulostimella

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lamborghini Aventador -autosta joutuu pulittamaan satoja tuhansia euroja. Eräs perhe päätti säästää rahaa ja valmistaa urheiluautonsa itse.

11-vuotias Xander Backus kysyi isältään Sterlingiltä, olisiko autopeleistä tuttu Lamborghini Aventador mahdollista valmistaa itse. Isä ja poika päättivät kokeilla, ja alkoivat työstää ajoneuvoa 3D-tulostimen avulla.

Apua Backusien projektiin tarjosivat Youtube-videot, Aventadorin pienoismalliversiot ja Sterlingin tausta autoharrastajana. Todellisen Lamborghinin moottorin sijaan auto toimii Corvetten V8-moottorilla. Kaatopaikalta löydettyjä osia on myös muiden valmistajien, kuten Porschen autoista.

Tee-se-itse-Lamborghinin on CBS-uutissivuston mukaan määrä valmistua kevääksi. Sen kokonaishinnaksi arvioidaan 20 000 dollaria, eli noin 18 000 euroa.