Mies ampui koppelon auton viereen – poliisi takavarikoi haulikon Savukoskella

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Itä-Lapissa suoritettiin viime viikonloppuna metsästyksenvalvontaa. Operaatiossa oli mukana poliisi, rajavalvonta ja metsähallituksen erätarkastaja. Valvonnan yhteydessä tarkastettiin 97 metsästäjän metsästys- ja aseluvat.

Lapin poliisi tiedottaa, että metsästäjien lupa-asiat olivat pääosin moitteettomia. Valvonnassa kirjattiin muutamia rikesakkoja metsästäjien ajoneuvojen käyttöön liittyvistä rikkomuksista. Valvonnassa tavattiin kuitenkin yksi metsästäjä, joka sortui metsästysrikokseen. Hän nousi autosta välittömästi tien viereen pysäköimisen jälkeen ja ampui tien vieressä olleen koppelon. Hän ampui riistalinnun auton vierellä ja tiellä seisten.

Runsaan kannan seuraksena kanalintuja näkyy runsaasti tiestöllä ja tien vierillä. Valvontaviranomaiset muistuttavat metsästäjiä siitä, että ajoneuvon pysäyttämisen jälkeen täytyy mennä ajoneuvosta vähintään sadan metrin etäisyydelle metsään ennen kuin riistaa voi ampua.

Ampujaa epäillään metsästysrikoksesta. Hänen käyttämänsä haulikko ja saaliiksi saatu koppelo takavarikoitiin. Autoa kuljettanutta henkilöä epäillään avunannosta metsästysrikokseen.