Poliisit ratsasivat baareja ympäri Suomea – aiempaa enemmän päihtyneille anniskelua

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi suoritti koko maassa tehostettua anniskelupaikka- ja ulkomaalaisvalvontaa syyskuun viimeisellä viikolla. Valvontaa tehtiin osassa poliisilaitoksissa yhteistyössä alkoholitarkastajien, pelastuslaitosten ja työsuojelutarkastajien kanssa.

Valvonnan kohteina olivat erityisesti anniskelupaikat, jotka ovat aiheuttaneet järjestyshäiriöitä. Anniskelupaikkojen valvonnassa olivat erityisinä kohteina päihtyneille ja alaikäisille anniskelu, ravintolan järjestyksenvalvonta sekä toiminnan vaikutukset ravintolan edustalla ja sen välittömässä läheisyydessä.

Lisäksi valvonnassa pyrittiin huomioimaan 1.3.2018 voimaan tulleen alkoholilain 45 § ja sen edellyttämä velvoite asettaa anniskelupaikkaan tietty määrä järjestyksenvalvojia. Anniskeluvalvonnan yhteydessä suoritettiin myös ulkomaalaisvalvontaa.

– Anniskelupaikoissa havaittiin hieman aiempaa vuotta enemmän päihtyneille anniskelua. Sen sijaan alaikäisille anniskelua tavattiin vain kahdessa paikassa. Aluehallintoviranomaisille tehtyjen ilmoitusten määrä nousi edelliseen vuoteen verrattuna 10 tapauksesta 23 tapaukseen, poliisitarkastaja Ari Järvenpää Poliisihallituksesta sanoo.

Järjestyksenvalvontaan liittyviä rikkeitä valvonnassa tavattiin myös hieman aiempaa vuotta enemmän. Valvonnan yhteydessä tavattiin viisi laittomasti maassa työskennellyttä ulkomaalaista.