Kaakkois-Suomen poliisilla erikoinen operaatio: ”Onko ollut riehakkaampi viikonloppu takana?”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen poliisi on viime vuosina aktivoitunut sosiaalisessa mediassa merkittävästi aikaisempaa enemmän, ja eri poliisilaitoksilta tulee päivittäin runsaasti materiaalia verkkoon. Nyt Kaakkois-Suomen poliisi on joutunut erikoistehtävän pariin.

View this post on Instagram

Repost • @kaakkoissuomen_poliisi Mitä sitä kieltämään. Toisinaan vaan on työpäiviä kun tuntuu, että osa asiakkaista on aivan pöllöjä 😬🙊🤷🏻‍♀️ Epäselvää on, onko viirupöllöllä ollut riehakkaampi viikonloppu takana vai pelkästään huonoa onnea matkassa, mutta koska se kuolemaa halveksuen seisoskeli toistuvasti ajoradalla nokka ruvella, niin poliisin kiinniottamaksihan se päätyi. Ja saman kohtalon koki toverinsa hiirihaukka pari viikkoa aiemmin. Poliisille tulee usein erilaisia luonnonvaraisiin eläimiin liittyviä tehtäviä, mitkä sitten ratkaistaan aina tapauskohtaisesti. Kuvissa olevat linnut toimitettiin Kaakkois-Suomen eläinyhdistyksen ”lintuambulanssikuskille”, jonka kautta linnut pääsivät jatkotutkimuksiin! Kuka tahansa voi soittaa tarvittaessa suoraan paikallisille eläinsuojeluyhdistyksen yhteyshenkilöille löytäessään hädässä olevan luonnonvaraisen eläimen. Ps. On myös mahdollista, että tunnistus on mennyt meillä väärin… mutta se taas johtuu siitä, että poliisin peruskurssilla opiskellaan vain eläinten tunnistusten lyhyt oppimäärä 😉 Hiirihaukka jouduttiin lopettamaan aiemmin vammojensa vuoksi eläinlääkärin tarkastuksen jälkeen. Tämän päivän pöllöllä on kuitenkin vielä toivoa. Se sai eläinlääkäriltä väliaikaista lentokieltoa ja lepoa, jonka jälkeen jatko arvioidaan uudestaan 👍 #kaakkoissuomenpoliisi #eläintehtävät #pöllöjäasiakkaina #hannanhöpinät #eläinsuojelu #viirupöllö #hiirihaukka #poliisi

A post shared by Suomen poliisi (@suomen_poliisi) on

– Mitä sitä kieltämään. Toisinaan vaan on työpäiviä kun tuntuu, että osa asiakkaista on aivan pöllöjä. Epäselvää on, onko viirupöllöllä ollut riehakkaampi viikonloppu takana vai pelkästään huonoa onnea matkassa, mutta koska se kuolemaa halveksuen seisoskeli toistuvasti ajoradalla nokka ruvella, niin poliisin kiinniottamaksihan se päätyi, poliisin somepäivityksessä todetaan.

Poliisin mukaan pöllö toimitettiin Suomen eläinyhdistyksen haltuun ja sieltä se pääsi jatkotutkimuksiin, jossa se määrättiin lepoon. Viranomaiset muistuttavat lisäksi, että kuka tahansa voi soittaa paikallisille eläinsuojeluyhdistyksen yhteyshenkilöille löytäessään hädässä olevan luonnonvaraisen eläimen.