Perhe odotti 9 vuotta maailmanloppua kellarissa – kunnes yksi lapsista pääsi pakoon

Ohhoh! · Stara.fi

Maailmalta kantautuu ajoittain tietoja tapauksista, joissa joskus isotkin ihmisjoukot ovat odottaneet maailmanloppua ja päätyneet siksi epätoivoisiin tekoihin. Nyt Hollannissa on paljastunut tapaus, jossa seitsemän hengen perhe oli odottanut yhdeksän vuoden ajan maailmanloppua maalaistalon kellarissa.

Tapauksesta uutisoineen RTV-uutisten mukaan Ruinerwoldin liepeillä asuvan perheen kohtalo paljastui, kun vanhin lapsista pääsi pakenemaan ja ilmestyi yllättäen paikalliseen pubiin. Kuusi iältään 18-25-vuotiasta lasta oli asunut 58-vuotiaan miehen kanssa kellarissa tietämättä, että maailmassa on yhä muitakin ihmisiä.

Mies ei ollut lasten biologinen isä, vaan ilmeisesti isäpuoli. Äiti oli kuollut ennen kuin perhe muutti kellariin. Lapsista vanhin pakeni kellarista sunnuntai-iltana ja näytti baarin omistaja Chris Westerbeekin mukaan heikkokuntoiselta ja hämmentyneeltä. Nuori mies kertoi pubissa mistä oli tullut ja ravintolan henkilökunta ilmoitti asiasta poliisille.

Kaupungin pormestari Roger de Groot kertoi, ettei ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa ja että perhe on nyt toimitettu turvaan. Lisäksi pormestari kertoi, ettei lapsia löytynyt viranomaisten rekistereistä. Perheen isä on pidätetty. Perhe oli elänyt täysin omavaraisesti maatilansa tuotteilla.