Uudet ideat kananmunan valmistamiseen – kokeile näitä jo tänään

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Nykysuositusten mukaan kananmunia kannattaa syödä keltuaisineen, eivätkä ne lisää sydän- ja verisuonitauteihin sairastumisen riskiä. Kananmunissa on runsaasti rautaa ja A-, D-, E- ja K-vitamiinia.

Kananmuniin saattaa kyllästyä, jos niitä valmistaa ruoaksi aina samaan tyyliin. Nyt on vinkattu hauskoja keinoja kananmunien valmistamiseen, jos haluaa esimerkiksi nauttia spesiaaliaamiaista viikonloppuna. Kananmunan voi valmistaa nyytissä, jolloin siitä tulee hauskan muotoinen ja keltuainen on helppo jättää täydellisen juoksevaksi. Kananmunan voi myös paistaa lukuisilla eri tavoilla.

Munat voi leikata ja viipaloida kekseliäästi esimerkiksi sipuliverkkoa apuna käyttäen. Kananmunien terveysvaikutuksia ei voi määrittää pelkästään niiden kolesteripitoisuuden perusteella, sillä niissä on monia terveydelle hyödyllisiä bioaktiivisia yhdisteitä. Esimerkiksi treenin jälkeen nautittu kananmuna on helppo ja herkullinen vaihtoehto rahkan rinnalle. Yhdessä kananmunassa on noin 6,3 grammaa proteiinia.