Mies usutti taistelukoiransa villakoiran kimppuun Järvenpäässä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on runsaasti koiria, joiden rodut on monissa maissa kielletty vaarallisuuden vuoksi. Vaikka vastuu koiran kasvatuksesta ja käyttäytymisestä on aina viime kädessä omistajalla, ei omistajien osaaminen usein riitä vaarallisten taistelukoirien saamiseksi kuriin. Joskus siihen ei ole edes halua.

Mahdollisesti viimeksi mainitusta taapuksesta oli kyse perjantaina kello 16.30 aikaan Järvenpäässä, jossa mieshenkilö usutti taistelukoiransa pienen villakoiran kimppuun. Itä-Uudenmaan poliisilaitos pyytää nyt havaintoja ja muita tietoja tapauksesta, jossa nainen oli metsässä ulkoiluttamassa villakoiraansa, kun vastaan tullut mies yritti häätää heidät pois sanoen, että hänellä on taistelukoira.

Mies päästi kuitenkin suurikokoisen taistelukoiransa irti ja antoi sille poliisin tietojen mukaan jonkinlaisen käskyn. Koira hyökkäsi naisen kytkettynä olleen villakoiran kimppuun ja alkoi retuuttaa ja puremaan sitä. Hetken kuluttua mies antoi taistelukoiralla uuden käskyn ja koira lopetti retuuttamisen ja palasi miehen luo.

Nyt poliisi pyytää tietoja tapauksesta ja miehestä. Taistelukoiran kanssa liikkunut mies oli ruumiinrakenteeltaan hoikka, noin 180 senttiä pitkä ja tummahiuksinen. Yllään miehellä oli tumma tuulipuku. Hyökänneen koiran rotu ei ole tiedossa. Loukkaantunut villakoira jouduttiin käyttämään eläinlääkärissä.