Ikämiehet vinkkaavat: Näin pysyt kunnossa pidempään – vaikuttaa myös seksielämään

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Ylipainon on todettu tieteellisesti tappavan enemmän ihmisiä kuin tupakoimisen, sillä siihen liittyy useita terveysongelmia. Ylipainosta kärsivät sairastuvat herkemmin metaboliseen oireyhtymään ja sen aiheuttamaan diabetekseen, sydän- ja verisuonisairauksiin sekä aivohalvaukseen.

Hyvinvointi ja terveys lähtee liikkeelle elämäntavoista. Ikämiehet vinkkaavat nyt nuoremmalle sukupolvelle, että miesten kannattaa ajoissa kiinnittää huomiota omaan terveyteensä ja siihen, kuinka pysyvät hyväkuntoisina pidempään. Terve keho ja mieli ovat laadukkaan ja onnellisen elämän avain.

Men’s Health listaa viisi asiaa, joihin miesten kannattaa kiinnittää huomiota. Ensimmäisenä miesten on järkevä unohtaa ulkonäkökeskeisyys ja ottaa oma terveys ykköstavoitteeksi. Fysiikkaa treenatessa kannattaa keskittyä ennemmin suorituksiin ja niiden parantamiseen. Keho muuttuu harjoitusten ohella. Kestävyys, hyvä kunto ja voima ovat lihaksikasta ulkonäköä tärkeämpiä.

Pääasia on, että ihminen liikkuu edes jollain tasolla päivittäin. Puoli tuntia päivässä riittää, vaikkakin intensiivinen harjoittelu toisinaan parantaakin eloa ja oloa. Tulokset paranevat myös tavoitteellisella treenaamisella, jolloin kuntoilu pysyy mielekkäänä. Miesten kannattaa asettaa itselleen jokin tietty missio, mitä varten lähtee liikkeelle. Edistyminen palkitsee ja lisää motivaatiota.

Kannattaa myös kokeilla erilaisia lajeja fiiliksen mukaan. Toisinaan kuntoilu tulee vahingossa siinä sivussa, kun käy perheen kanssa polkupyöräilemässä, uimassa, metsäretkellä tai kavereiden kanssa höntsäilemässä. Miesten on hyvä oppia kuuntelemaan kehoaan ja pitämään siitä huolta. Kun omaksuu kuntoilun nautinnolliseksi osaksi elämää, eikä ylimääräiseksi rasitteeksi ja pakkotoiminnaksi, ollaan oikealla polulla. Elämästä tulee nauttia, ja se onnistuu parhaiten terveenä. Pssst: Hyvä kunto ja vaimon silmiä miellyttävä vartalo vaikuttavat myönteisesti myös seksielämän laatuun.