Älykello pelasti onnettomuuteen joutuneet – soitti automaattisesti apua

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme kuukausi sitten kuinka onnettomuuteen joutunut pyöräilijä pelastui, kun hänen kädessään ollut älykello soitti automaattisesti apua kaatumisen jälkeen. Tapaus ei jäänyt viimeiseksi, sillä nyt älykello on pelastanut niin ikään onnettomuuteen joutuneet retkeilijät.

New Jerseyn Hartshorne Woods Parkissa retkeilemässä olleet 28-vuotias James Prudenciano ja hänen seuralaisensa joutuivat onnettomuuteen, kun he putosivat yllättäen kalliolta ja laskeutuivat alempana olevalle kielekkeelle. Prudenciano loukkasi jalkansa ja selkänsä pudotessaan.

Pari ei tiennyt missä he olivat ja aurinko alkoi jo laskea mailleen. He luulivat joutuvansa odottamaan apua koko yön ajan seuraavaan päivään saakka. Prudencianon Apple Watch -kello soitti kuitenkin automaattisesti hätänumeroon heidän puolestaan.

Kello kykenee havaitsemaan kaatumisen ja putoamisen sekä henkilön liikkumattomuuden, jollaiset havaitessaan se voidaan ohjelmoida soittamaan hätänumeroon. Näin tapahtui ja kello ilmoitti viranomaisille onnettomuuspaikan koordinaatit. Tilanne paljastui Prudencianolle, kun hän kuuli kellostaan hätäpäivystäjän kysymykset. Mies kertoi mistä oli kyse ja molemmat pelastettiin.