Koira löytyi legendaarisesta taideteoksesta – Huuto ei ole enää entisensä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Norjalaisen ekspressionisti Edvard Munchin tekemä taideteos Huuto on yksi maailman kuuluisimmista maalauksista. Maalauksessa on epätoivon ja ahdistuksen syövereissä rypevä hahmo, jonka taustalla on verenpunainen Oslon taivas ja kävelytie.

Eräs henkilö näki teoksessa koiran. Hän todisti ajatuksensa muokkaamalla alkuperäistä teosta koiramaiseen muotoon ja julkaisemalla kuvan Redditissä. Nyt ihmiset ovat häkeltyneitä, koska näyn jälkeen myös kauhuelokuvan maalausta muistuttava Scream-naamio näyttää luppakorvaiselta koiralta.

Alkuperäinen Huuto-maalaus on varastettu kaksi kertaa. Ensimmäisen kerran se anastettiin 12. helmikuuta vuonna 1994 Lillehammerin talviolympialaisten avajaispäivänä Norjan kansallisgalleriasta. Se saatiin takaisin saman vuoden huhtikuussa. Toisen kerran se varastettiin vuonna 2004, ja saatiin seuraavana vuonna takaisin.

Newsflash:- "The Scream" has always been a floppy eared spaniel from funny