Edullinen sisustusvinkki tuo tyyliä kotiin – valaise esineet näin

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Valaistus on yksi tärkeimmistä kodin sisustuksen elementeistä. Valaisimien ja lamppujen avulla saa luotua erilaisia tunnelmia ja sävyjä. Kohdevalaisimia on käytetty perinteisesti juhlatilaiosuuksissa tai korostamaan seinätaidetta ja puutarhan kasvillisuutta.

Kotona kannattaa kiinnittää huomiota myös alhaalta ylöspäin loistavaan valaistukseen. Sijoita spottivalo esimerkiksi huonekasvin taakse nurkkaan tai lipaston viereen lattialle. Seinävalon voi myös panna esimerkiksi eteiseen osoittamaan ylöspäin.

Kattoa kohti etenevä valokeila antaa viimeistellyn vaikutelman ja luo mielikuvan ammattimaisemmasta sisustuksesta. Valaisimet eivät kuitenkaan maksa kuin muutaman kympin, joten muutos on edullinen. Sijoita spottivaloja ainakin kodin pimeisiin nurkkiin, PureWow-lehdessä vinkataan.