Odottamaton vieras ovella – lisko kurkisteli ovikameraan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ovikameroiden yleistyttyä ihmiset pääsevät näkemään kotinsa edustalla tapahtuvista tilanteista. Toisinaan ovelle ilmestyy vieras, jota ei ensimmäisenä odottanut näkevänsä. Nyt nettiin on julkaistu erään ovikameran taltiointi.

Videolla nähdään, kuinka lisko on päättänyt tarkastella ovikameran linssiä hieman lähempää. Se tutkailee kameraa kiinnostuneena ja jopa lipaisee linssiä. Kamera kuvaa, kun lisko viettää aikaansa talon ovenpielessä.

Osa kameroista muodostaa yhteyden älypuhelimen sovellukseen heti liikettä havaitessaan. Ovikamerat ovat ikuistaneet myös laittomuuksia, kun kutsumattomat henkilöt ovat anastaneet esimerkiksi talon terassilla olleita tavaroita. Joidenkin ovikameroiden kautta pystyy myös puhumaan.