Daruden Sandstorm täyttää 20 vuotta – radiokanava soittaa nyt ympäri vuorokauden

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänä syksynä tulee kuluneeksi 20 vuotta Daruden Sandstormin julkaisusta. HitMix-radiokanava kunnioittaa suomalaisen musiikin kivijalkaa soittamalla perjantaina 15. marraskuuta Sandstorm-kappaletta koko vuorokauden ajan. Kappale ehtii soida arviolta 350 kertaa.

– Onhan tämä varsin poikkeuksellinen tempaus, mutta vähintäänkin poikkeuksellista on myös Sandstormin menestys. Uskomme, että tämä on juuri oikea tapa kunnioittaa Sandstormin huikeaa voittokulkua, kertoo HitMixin ohjelmapäällikkö Satu Risteli.

Sandstorm on yksi maailman menestyneimpiä kappaleita. Sitä on striimattu eri palveluissa yhteensä yli 350 miljoonaa kertaa. Single on myynyt platinaa Suomessa ja Englannissa ja kultaa Yhdysvalloissa, Saksassa sekä Ruotsissa. Sandstorm oli vuoden 2000 myydyin vinyyli koko maailmassa ja kappale on viihtynyt tanssilistojen kärjessä kymmenissä maissa.

Ikivihreä jättihitti on lisäksi soinut lähes kaikissa suurissa urheilutapahtumissa ympäri maailmaa. Sitä on kuultu niin NHL-matseissa kuin olympialaisissakin, joten se on tullut tutuksi myös sille yleisölle, joka ei ole tanssinut kappaleen tahdissa clubeilla.

– Onhan se nyt ihan hullua ja hullun siistiä, että omasta biisistä on tullut ilmiö. Ihanan hulluuden samoilla leveleillä on myös HitMixin soittomaratoni Nyt vielä kun joku todistettavasti kuuntelee sen koko päivän, Darude kommentoi tempausta.

– Sandstorm on aloittanut mun uran ja luonut pohjan kaikelle sille, mitä olen saanut tehdä työkseni. On kaikkien biisin ostaneiden, sen tahdissa tanssineiden, urheilleiden ja sitä millä tahansa tavalla fiilistelleiden ansiota, että olen edelleen tänään tämän sorvin ääressä. Siitä en voi kuin nöyrästi kiittää kaikkia. Tarina jatkuu, Darude jatkaa.