Susi raateli koiran Parikkalassa: ”Lemmikit kannattaa pitää hihnassa”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Metsästystä harrastava henkilö oli kouluttamassa norjanharmaahirvikoiraansa Parikkalan Otramäessä lauantaina aamupäivällä. Reilun vuoden ikäinen narttukoira joutui suden raatelemaksi. Vammat olivat niin vakavia, että eläinlääkäri joutui lopettamaan koiran.

Koiran omistaja oli todennut lemmikkinsä olevan metsässä paikallaan kesken koulutuksen. Hän oli kuullut uikuttavaa ääntä ja löytänyt sen muutamaa minuuttia myöhemmin paikannuspannan avulla. Omistaja totesi suden raadelleen koiraa.

Omistaja oli vienyt koiransa välittömästi eläinlääkärille. Koiran lopettaminen oli ainoa vaihtoehto, sillä purema oli lävistänyt koiran keuhkot, katkonut kylkiluut ja koiran takajaloissa oli ollut vielä yhdet puremajäljet. Hyökkäys oli tapahtunut lähellä Pöröpeikon retkeilypolkua. Ulkoilijoiden kannattaa huomioida alueella olevat sudet koiria lenkittäessään.