Uskomaton näky Hong Kongin mellakassa – suomalainen lonkerotölkki keskellä katua

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme muutama päivä sitten, että Kiinassa myydään nykyisin saksalaista olutta, joka on pakattu suomalaiselta Hartwallin lonkerosta tuttuun pakkaukseen vain pienin muutoksin. Nyt eräs toinen Aasiassa matkaileva Staran lukija on raportoinut Hong Kongin mellakoista hyvin erikoisella kuvalla.

Hong Kongin mellakat 11.11.2019, Kuva: Mika Yli-Jyrä
Hong Kongin mellakat 11.11.2019, Kuva: Mika Yli-Jyrä

Suomalaisturisti Mika Yli-Jyrä ei saanut Macaosta Hong Kongiin palatessaan taksia, joten hän joutui seuralaisensa kanssa kävelemään noin kahden kilometrin matkan hotellille. Sattumalta reitti kulki alueella, jossa oli samaan aikaan käynnissä vakavat mellakat. Ilmassa oli kyynelkaasua, ympärillä tuhoa ja hävitystä ja hälytysajoneuvot kiitivät paikasta toiseen täyttä vauhtia.

Yli-Jyrä kuvasi mellakoiden tuhoja, kun hän huomasi yhtäkkiä jotain perin tuttua keskellä tietä mellakoitsijoiden heittelemien kivien keskellä. Siellä oli nimittäin kumollaan tuttu Hartwallin lonkerotölkki. Kuvaaja korostaa, että lonkerotölkki ei ollut maassa heidän jäljiltään, vaan se oli peräisin mellakan jäljiltä. Staran tietojen mukaan Hartwallin lonkeroa myydään Hong Kongissa kellon ympäri esimerkiksi 7/11-supermarketeissa.

Hong Kongin mellakat 11.11.2019, Kuva: Mika Yli-Jyrä
Hong Kongin mellakat 11.11.2019, Kuva: Mika Yli-Jyrä