Länsi-Uudenmaan poliisikoirille luotiliivit – suojaavat työtehtävissä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Poliisikoira on tehokas viranomainen, jonka ansiosta estetään rikollisuutta päivittäin. Koulutetut eläimet auttavat etsinnöissä ja voimankäyttötilanteissa. Koirien ammatti voi olla vaarallista.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on hankkinut kaikille partiokoirilleen luodinkestävät liivit. Suojaliivien tehtävänä on estää vahingoittumista. Osa koirista työskentelee järjestyspoliisin apuna, mutta poliisit voivat käyttää myös erikoiskoiria erilaisiin tehtäviin.

Kerroimme taannoin amerikkalaisen Portlandin poliisiaseman hankkeesta, jossa koirille oli asennettu suojaliiviin vartalokamera poliisien haalarikameran tyyliin. Kameroiden avulla voidaan tallentaa työtehtävissä olevien koirien kohtaamia tilanteita. Suomessa ei tiettävästi ole vielä otettu käyttöön koriien vartalokameroita.