Valepoliisit soitelleet Meri-Lapin vanhuksille – pyytäneet tilitietoja

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Meri-Lapin poliisi varoittaa Meri-Lapin alueella asuvia vanhuksia ja heidän läheisiään valepoliisien soitoista. Poliisia esittäneet henkilöt ovat yrittäneet saada vanhusten pankkitunnuksia vakuuttavasti viranomaista esittäen. Muutamat vanhukset ovat menneet lankaan.

– Valepoliisi esiintyy erittäin uskottavasti ja kertoo esimerkiksi, että asiakkaan tili on vaarassa jossakin suuressa jutussa ja hän tarvitsee pankkitunnukset estääkseen tililtä siirrot. Teot kohdistuvat pääsääntöisesti vanhuksiin. Muutamilta vanhuksilta on saatu nyt huijattua rahaa useita tuhansia euroja, mutta suurin osa on jäänyt yritykseksi, poliisista kerrotaan.

Poliisi korostaa edelleen, että poliisi ei pyydä ikinä pankkitunnuksia. Poliisi pyytää lähiomaisia puhumaan vanhusten kanssa asiasta ja varoittamaan heitä.