Muista nämä asiat joululomalle lähtiessä – jätä koti asutun näköiseksi

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Tyhjät talot ja kiinteistöt houkuttelevat murtomiehiä etenkin joululomien aikana. Koti kannattaa jättää asutun näköiseksi, jos haluaa estää kutsumattomien vieraiden visiitin poissaolon aikana.

Kotiin voi hankkia automaattisesti toimivat valaisimet, jotka syttyvät ja sammuvat itsestään. Tällöin koti näyttää asutulta myös lomien aikana. Kukkien kastelijaa voi pyytää tekemään lumityöt. Mitään arvokasta ei kannata jättää ikkunan taakse näkyville.

Vara-avainta ei myöskään ole järkevää säilyttää kuramaton tai kukkaruukun alla, koska ne ovat liian ilmiselviä paikkoja myös murtomiehen mielestä. Osa hämää murtovarasta korurasialla, jossa ei ole muuta kuin rihkamaa kaiken arvokkaamman ollessa piilossa. Vinkkejä antoivat Redditiä käyttävät murtomiehet.

Former burglars of reddit, where is one place people should never hide valuables? from AskReddit