Yli 200 suomalaista elokuvaa nyt ilmaiseksi verkossa – mukana monia klassikoita

Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI on tehnyt itsenäisyyspäivän alla todellisen kulttuuriteon. Instituutti on lisännyt Elonet-palveluunsa yli 200 suomalaista elokuvaa, jotka ovat katsottavissa ilmaiseksi.

Katsottavien elokuvien joukossa on niin kaikkien tuntemia klassikoita kuin vähemmälle huomiolle jääneitä aarteitakin. Tarjolla on muun muassa 4K-resoluutioon restauroitu versio vuoden 1989 Talvisota-elokuvasta, kaikkien aikojen parhaaksi kotimaiseksi elokuvaksi äänestetty Komisario Palmun erehdys ja Vesa-Matti Loirin tähdittämä Pojat.

Elonetin ilmaisen tarjonnan kerrotaan jopa kaksinkertaistuvan lähivuosien aikana. Pitkien elokuvien lisäksi Elonetista löytyy muun muassa runsain määrin vanhoja mainoksia, dokumentteja ja lyhyetlokuvia.