Veijo Baltzarin rikostutkinta laajeni: ”Törkeä ihmiskauppa, pahoinpitely ja seksuaalinen hyväksikäyttö”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Helsingin poliisilaitoksella on tutkittavana laaja ihmiskaupparikoskokonaisuus, jossa on kaksi henkilöä vangittuna. Toinen vangituista on kirjailija, ohjaaja ja kulttuurineuvos Veijo Baltzar. Tutkinnassa on runsaasti selvitettäviä asioita, ja poliisi korostaa tutkinnallista tarvetta selvittää laajaa rikoskokonaisuutta rauhassa.

Esitutkinta on kuitenkin edennyt ja Helsingin poliisilaitos on antanut uusia vangitsemisvaatimuksia kokonaisuudessa. Tutkittavia nimikkeitä ovat nyt törkeä ihmiskauppa, pahoinpitely ja seksuaalinen hyväksikäyttö.

– Esitutkinta on edelleen alkuvaiheessa, joten en voi valitettavasti vieläkään kertoa asiasta tarkemmin vaarantamatta samalla asian selvittämistä. Tutkinnasta tiedotetaan lisää heti kun se on mahdollista, sanoo rikoskomisario Saara Asmundela Helsingin poliisilaitokselta.

Suomen kulttuurieliitin silmien alla vuosikymmenten ajan tapahtunut kyseenalainen teatteritoiminta nousi viimein uutisotsikoihin, kun poliisi alkoi tutkia kulttuurineuvos Veijo Baltzarin edesottamuksia. Hänen on kerrottu kohdelleen nuoria naisnäyttelijöitä ja tyttöjä epäasiallisesti. Hänen avustajineen luotsaamansa kulttuuriyhdistys Drom ry on saanut kuluneen kymmenen vuoden aikana mittavan määrän avustusrahaa muun muassa opetus- ja kulttuuriministeriöltä ja Euroopan unionilta. Avustuspäätös on ollut yleensä avokätinen ja myötämielinen.