Joulukuusen valot saavat virtansa sähköankeriaalta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Tennesseessä sijaitsevan yleisöakvaarion joulukuusi saa virtansa taatusti luontoa ja sähkölaskua säästävällä tavalla. Siitä huolehtii yksi vesieläintarhan asukkaista.

Miguel Wattson -nimisen sähköankeriaan altaaseen on asennettu sensorit, jotka valjastavat eläimen luonnollisesti tuottamaa sähköä. Sähköiskut synnyttävät kaiuttimien toistamaa ääntä ja valaisevat läheisen joulukuusen valoja.

Tennessee Aquariumissa työskentelevä Kimberly Hurt kertoo tiedotteessa valojen välähtävän himmeästi Miguel Wattsonin etsiessä ruokaa. Kun sähköankerias syö tai on innoissaan, välähtävät valot kirkkaammin. Joulukuusen ja kovaäänisten lisäksi Miguel Wattsonilla on oma Twitter-tili, joka aktivoituu ankeriaan päästäessä tarpeeksi voimakkaan sähköiskun.