Lentoemäntä ja stuertti julistettiin sankariksi – auttoivat matkustajia pois onnettomuuskoneesta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Venäjältä todistettiin viime keväänä tuhoisaa lento-onnettomuutta Aeroflotin matkustajakoneen sytyttyä palamaan ilmassa. Moskovalaiselle lentokentälle hätälaskun tehneen koneessa kuoli 41 henkeä. Tuolloin tapaus sai paljon kansainvälistä mediahuomiota, eikä tapaus ole unohtunut vieläkään.

Onnettomuuskoneessa ollut 34-vuotias matkustamohenkilökunnan jäsen on sittemmin nimetty sankariksi. Lentoemäntä Tatyana Kasatkina onnistui pelastamaan lukuisia matkustajia ripeällä toiminnallaan, sillä hän potkaisi pakkolaskun tehneen koneen oven auki. Tämän jälkeen hän alkoi työntää matkustajia ulos lentokoneen hätäliukumäkeen.

Joitain matkustajia hän joutui jopa vetämään ulos tarttuen heitä kauluksista. Sankariksi on nimetty myös onnettomuudessa kuollut stuertti Maxin Moiseev. 22-vuotias mies pyrki tyhjentämään konetta matkustajista sen takaosasta käsin. Hän kuitenkin kuoli yrittäessään auttaa matkustajia ulos.