267 miljoonan Facebook-käyttäjän puhelinnumerot vuotaneet verkkoon

Digi · Tim Isokivi

Satojen miljoonien Facebook-käyttäjien puhelinnumeroita sisältävä tietokanta on päätynyt julkisuuteen. Facebook-käyttäjien tiedot löydettiin pimeän verkon foorumilta johon kenellä tahansa on pääsy.

Comparitech-sivuston julkaiseman raportin mukaan vuotaneita puhelinnumeroita on yhteensä yli 267 miljoonaa kappaletta. Tietokannan kerrotaan kuuluvan vietnamilaiselle rikollisjärjestölle. Se on sittemmin poistettu palveluntarjoajan toimesta.

Tietojen epäillään tulleen kerätyksi scrapingina, eli raavintana tunnetun toimenpiteen avulla. Siinä julkista tietoa kopioidaan verkkosivuilta, tässä tapauksessa Facebookista.

Facebook-käyttäjien puhelinnumeroiden pelätään päätyvän erilaisia puhelu- ja tekstiviestihuijauksia ja tietojenkalastelua tehtailevien tahojen käsiin. Facebookiin puhelinnumeronsa lisänneitä kehotetaankin olemaan varuillaan saadessaan puheluita tai viestejä tuntemattomista numeroista.