Miehet törmäsivät autolla matkailuporoon Ylitorniossa – käyttivät myöhemmin haaskana

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lapin poliisi on tutkinut Ylitorniolta varastetun matkailuporon tapauksen. Poro anastettiin viime vuonna marraskuussa. Tekijät ovat jääneet kiinni ja tunnustaneet porovarkauden.

– Esitutkinnassa kävi ilmi suoritetuissa tutkimuksissa ja saaduista yleisövihjeistä, että kolme lähialueella asuvaa miestä ovat ottaneet ilmeisesti törmäyksen seurauksena kuolleen poron kyytiin ja lopulta vieneet sen haaskaan, Lapin poliisi kertoo.

Ylitorniolta anastetun matkailuporon esitutkinta on päättynyt ja asia lähetty syyttäjälle 5. joulukuuta tänä vuonna. Miehet ovat näiltä osin tunnustaneet teot kuulusteluissa ja korvanneet poron arvon asianomistajalle. Haaskaan vieminen tarkoittaa sitä, että poron raato on käytetty eläinten ravintona.