Autovaras rysän päältä kiinni Lahdessa – reppu täynnä varastettua tavaraa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Mies murtautui viikonloppuna autoihin Lahden Mukkulassa. Valppaat kerrostaloasukkaat ilmoittivat oudosta hiipparista hätäkeskukseen. Poliisi sai epäilyn nopeasti kiinni.

– Iltauutisten aikaan lauantaina Mukkulan kaupunginosassa ilmoitettiin kerrostalon pihassa hiippailevasta oudosta kulkijasta työkalupakki kädessään. Paikalle kiirehtinyt poliisipartio tapasi kerrostalon rappukäytävästä keltaiseen työtakkiin sonnustautuneen miehen, joka vastasi ilmoituksen hiipparia. Hiippari oli poliisille varsin tuttu 32-vuotias lahtelaismies, Hämeen poliisista kerrotaan.

– Miehen hallusta löytyi toiselle henkilölle kuulunut passi sekä vähäinen määrä huumausainetta. Passin mies satuili löytyneen muualta. Miehen kanniskelema työkalupakki löytyi kerrostalon nurkalta. Asiaa selvitettäessä ilmeni, että työkalupakki, passi sekä miehen repusta löytynyt renkaanpaikkauskompressori olivat anastettu läheisen kerrostalon pihassa olevasta autosta. Lisäksi miehen repusta löytyi muuta anastetuksi epäiltyä tavaraa.

Poliisi otti miehen kiinni varkauteen ja huumausaineen käyttörikokseen epäiltynä. Asiasta kirjattiin kaksi rikosilmoitusta, toinen tässä tapahtumassa anastetuista sekä toinen muista miehen hallusta löytyneistä, Kevätkadulla autosta anastetuista tavaroista.