The Walking Dead – kuvauksissa kuolleen perheelle miljoonakorvaukset

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sijaisnäyttelijä John Berneckerin kuoli vuonna 2017 The Walking Dead -sarjan kuvauksissa. Berneckerin äiti aloitti sittemmin oikeustoimet AMC-kanavaa ja Stalwart Films -yhtiötä vastaan.

Kanteessa yhtiöiden kerrottiin leikanneen tuotantobudjettia, mikä johti puutteellisiin turvatoimiin ja Berneckerin kuolemaan. Tuomarin päätöksessä stuntmiehen kuoleman julistettiin olevan osittain Stalwart Filmsin syytä. Sen sijaan AMC-kanava ei tuomarin mukaan syyllistynyt huolimattomuuteen, uutisoi TMZ.

Oikeuden päätöksen myötä Berneckerin perhe saa 8,6 miljoonan dollarin arvosta vahingonkorvauksia. 33-vuotias John Bernecker putosi 12. heinäkuuta 2017 kuuden metrin korkeudesta betonilattialle Walking Dead -sarjan kuvauksissa. Hän kuoli vammoihinsa myöhemmin sairaalassa.