Mies yritti lyödä erätarkastajaa puukolla Sotkamossa – tuomittiin vankeuteen

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Käräjäoikeus tuomitsi kainuulaismiehen ehdolliseen vankeuteen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja ampuma-aserikkomuksesta. Mies oli lyönyt nyrkillä virantoimituksessa ollutta Metsähallituksen erätarkastajaa ja yrittänyt osua tähän myös puukolla.

Metsähallituksen erätarkastaja ja erävalvoja olivat olleet valvomassa metsästystä Sotkamossa marraskuussa 2018. Tarkoituksena oli vahtia, ettei alueella pyydetä metsälintuja laittomasti, eli tieltä ampuen. Tarkastaja ja valvoja olivat pysäyttäneet auton.

Ajoneuvon kuljettaja oli vastustanut auton tarkastusta ja lyönyt erätarkastajaa kaksi kertaa nykrillä. Sen jälkeen mies oli yrittänyt lyödä tarkastajaa puukolla. Paikalta paetessaan mies oli vielä ajanut erätarkastajan jalan yli.

Kainuun käräjäoikeuden mukaan miehen tuli tietää, että Metsähallituksen erätarkastaja ja erävalvoja olivat virantoimituksessa valvomassa metsästystä. Oikeus tuomitsi miehen kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Mies on valittanut tuomiostaan hovioikeuteen.