Särkeekö selkää tai niskaa? Selkäliitolta hoito-ohjeet selkä- ja niskakipuihin

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Selkäkipujen kanssa eläminen vaikeuttaa koko elämänlaatua. Suomessa toimii Selkäliitto-niminen kansanterveys-, liikunta- ja vammaisjärjestö, jonka tavoitteena on ehkäistä selkäoireita ja -sairauksia. Liitto on avannut selän hyvinvoinnin verkkopalvelun, jossa on tarjolla helposti ymmärrettävää tietoa selkä- ja niskakivusta ja niiden itsehoidosta.

Liiton mukaan kahdeksan kymmenestä aikuisesta tuntee selkäkipuja elämänsä aikana. Työtä häiritsevä alaselkäkipu on myös hyvin yleinen sairauspoissaolon syy. Tietoa selästä ja ohjeita selän itsehoitoon on saatavilla Selkäliiton verkkopalvelussa Selkäkanava.fi.

– Sivuston suosituimpia sisältöjä ovat harjoitusohjeet selälle ja niskalle, joita löytyy niin videoina kuin kuvaohjeina. Selkäkanava on suosittu ja suositeltu palvelu sekä selkäoireisten että terveydenhuollon ammattilaisten keskuudessa. Sivustolla vierailee kuukausittain noin 80 000 kävijää, Selkäliiton toiminnanjohtaja Kirsi Töyrylä-Aapio kertoo.