Erikoinen tapahtumavyyhti Lahdessa uudenvuodenaattona – nainen vapautti pahoinpitelijän poliisiautosta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lahdessa oli koko muun Suomen tapaan vilkas uudenvuodenyö, ja poliisi kirjasi satoja tehtäviä yhden vuorokauden aikana. Yksi tehtävistä tapahtui Lahden keskustassa, kun poliisi meni selvittämään pahoinpitelyä aamuyöllä kolmen jälkeen.

Poliisin saamien tietojen mukaan mies oli pahoinpidellyt naista ja kaatanut hänet maahan. Poliisipartion mennessä tappelupaikalle tilanne oli vielä aktiivinen. Paikalle oli saapunut myös toinen mies, joka löi naisen pahoinpitelijää. Lyöjä pantiin poliisiauton takatilaan.

Samaan aikaan poliisit selvittivät naisen pahoinpitelyä, ja puhuttivat naisen maahan kaatanutta miestä. Mies oli erittäin kiihtynyt, eikä hän reagoinut poliisin rauhoitteluyrityksiin. Lopulta mies vastusti poliisia väkivaltaisesti ja hänet jouduttiin panemaan käsirautoihin.

Kun poliisit raudoittivat naista pahoinpidellyttä miestä, vapautti toinen nainen poliisiauton takatilassa olleen miehen ulos. Poliisit olivat kieltäneet naista suullisesti asiasta. Autosta vapautettu mies ja hänet vapauttanut nainen saatiin kuitenkin kiinni tilannetta seuranneiden järjestyksenvalvojien toimesta. Asiaa tutkitaan kahtena pahoinpitelynä, virkamiehen vastustamisena sekä vangin laittomana vapauttamisena. Vangin laittomasta vapauttamisesta tuomitaan sakkoa tai vankeutta enintään kaksi vuotta.