Viveka muutti Suomesta työn perässä Floridaan: ”Parasta täällä ehdottomasti aurinko ja lämpö”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lukemattomat suomalaiset suuntaavat ulkomaille työn perässä, ja varsinkin nuorena kannattaa käydä hakemassa kokemuksia maailmalta. Suomalainen parturiketju M Room tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuuden vaihtoon tai pysyvään työskentelyyn ulkomailla yrityksen sisällä sen ulkomaisissa toimipisteissä.

Viveka Lamberg tarttui tähän mahdollisuuteen lokakuussa 2019, jolloin hän muutti koira mukanaan Jyväskylästä Floridan lounaisrannikolle Naplesiin. Myös Vivekan aviomies liittyy heidän seuraansa työluvan varmistuttua. Kokemus on kuitenkin ollut tähän mennessä positiivinen, sillä erityisesti Floridan ilmasto hellii muuttajia.

– Elämä sujuu lämpöisessä hyvin. Parasta täällä ehdottomasti aurinko ja lämpö, etenkin näin talvella, kun on vähän viileämpää. Tykkäsin tosin talvestakin, mutta en pimeydestä. Ilmaston lisäksi se, että tarjolla on paljon palveluita jotka helpottavat elämää. Työnantajalta sain alussa lainata autoa. Ostin sähköpotkulaudan ja rullailen sillä töihin ja kotiin, toimii hienosti! Ekologinen valinta kompensoimaan lentopäästöt, Viveka kertoo.

Yhdysvaltojen liikennekulttuuri suosii monin paikoin yksityisautoilua, mikä tuo suomalaisille uusia haasteita. Asioilla on kuitenkin tapana järjestyä.

– Haasteellista on se, ettei minulla ole autoa. Amerikassa etäisyydet ovat pitkähköjä. Ruokakaupassa käyminen vaatii suunnittelua. Näin suomalaiseen kulttuuriin tottuneena on ollut myös hämmästyttävää ettei kaikkeen sovittuun voi USA:ssa luottaa. Yhdysvallat ei tietysti ole se helpoin vaihtoehto viisumien ja työlupien sekä kulujen vuoksi. Itse olen onnellisessa asemassa kun työnantaja auttoi paljon ja heiltä saa aina apua mieltä askarruttaviin kysymyksiin, Lamberg kertoo ja lähettää terveisiä työkavereille Jyväskylän suuntaan.