Harvey Weinstein räpläsi kännykkää oikeudenkäynnissä – tuomari suuttui ja uhkasi panna heti vankilaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Elokuvatuottaja Harvey Weinsteinin oikeudenkäynti on alkanut New Yorkissa. Päiväkausia kestävä käsittely paneutuu syytöksiin, joissa 67-vuotiasta elokuvamaailman mogulia syytetään viidestä seksuaalisesta ahdistelusta, kahdesta hyväksikäytöstä, kahdesta raiskauksesta ja yhdestä seksuaalisesta rikoksesta. Hän saattaa saada jopa elinkautistuomion.

Tästäkin huolimatta Harvey Weinstein on uhmannut oikeuden sääntöjä, ja käyttänyt kännykkäänsä kesken oikeudenkäynnin. Tuomari James Burke huomasi tämän ja raivostui syytetyn penkillä istuneelle Weinsteinille jo kuulemisen alussa.

– Haluatko tosiaan päätyä vankilaan tämän takia loppuelämäksesi, että tekstailet ja rikot oikeuden määräyksiä?, tuomari mylväisi.

Silminnähden asiasta raivostunut tuomari varoitti myös Weinsteinin puolustusasianajajia, että näki heidän asiakkaansa tekstailevan ja soittavan minuuttia aiemmin. Asianajajat eivät kertomansa mukaan olleet tietoisia asiasta. Tuomari sanoi, että Weinstein puolestaan oli erittäin tietoinen. Hän uhkasi, että mikäli Weinsteinin pelleily oikeudessa jatkuu, joutuu hän vastaamaan teoistaan vankeudessa, CNN uutisoi.

Kerroimme, että elokuvatuottajaa odottaa myös uudet syytteet Los Angelesissa, jotka nostettiin samana päivänä New Yorkin oikeudenkäynnin alkamisen kanssa. Harvey Weinstein sovitteli osan aiemmista syytteistä rahalla ja maksoi uhreille yhteensä 25 miljoonaa dollaria.