TikTokissa vakava haavoittuvuus – lasten ja nuorten henkilötiedot vaarassa

Digi · Terhi Piiroinen

Kiinalaisten omistama TikTok-videosovellus nousi viime vuonna maailman suosituimpien sovellusten joukkoon. TikTok on ollut Yhdysvaltojen eniten ladattu sovellus ja ensimmäinen tämän aseman saavuttanut kiinalainen sovellus lokakuusta 2019 lähtien.

Nyt tietoturvayhtiö Check Point on tiedottanut, että TikTokin käyttäjien henkilökohtaiset tiedot, kuten osoitteet ja sähköpostiosoitteet, olivat vaarassa paljastua. Tietoturvayhtiön tutkijat ovat löytäneet TikTokista useita haavoittuvuuksia, jotka olisivat voineet sallia pääsyn käyttäjätileille.

Check Point Research ilmoitti haavoittuvuuksista TikTokin kehittäjille. Ongelmat korjattiin, ja TikTokin käyttöä voi nyt jatkaa turvallisesti. Hyökkääjät olisivat voineet muokata käyttäjätilien sisältöä ja jopa poimia niille tallennettuja luottamuksellisia ja henkilökohtaisia tietoja.

TikTok-sovellusta käyttävät pääasiassa teini-ikäiset ja lapset jakaakseen ja säilyttääkseen yksityisiä ja joskus erittäin arkaluontoisiakin videoita itsestään ja läheisistään. Sosiaalisen median sovellukset ovat usein alttiita haavoittuvuuksille. Ne sisältävät paljon yksityisiä tietoja ja ovat suosittuja kohteita hyökkääjille. TikTok on saatavana yli 150 markkina-alueella ja sitä käytetään 75 kielellä maailmanlaajuisesti.