Mies selviytyi kolme viikkoa hyisessä erämaassa – lumeen kirjoitettu SOS-viesti pelasti

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

30-vuotias mies on joutunut todelliseen selviytymiskamppailuun Alaskassa. Tyson Steele eli pohjoisen erämaan hyytävässä pakkassäässä kolme viikkoa rajallisilla tarpeilla, ilman kunnollista kattoa päänsä päällä.

Eloonjäämiskamppailu sai alkunsa Steelen noin 30 kilometrin päässä lähimmästä kylästä sijaitsevan mökin palamisen jälkeen. Steele joutui selviytymään erämaahan mökin jäänteistä rakentamassa mökissä, syöden vähäisiä jäljelle jääneitä purkkiruokia.

Viranomaiset löysivät Steelen vasta huolestuneen perheenjäsenen pyydettyä heitä tarkistamaan, onko miehellä kaikki kunnossa. Steele onnistuttiin paikantamaan hänen lumihankeen kirjoittaman SOS-viestinsä ansiosta.

Mies uskoo 17. tai 18. Joulukuuta syttyneen palon saaneen alkunsa hänen kamiinassa polttamastaan isosta pahvinpalasesta. Siitä irronnut kipinä oli päätynyt savupiipun kautta mökin katolle ja sytyttänyt sen tuleen. Palo levisi hurjaa vauhtia mökkiin varastoitujen ammusten ja propaiinitankin ansiosta, uutisoi BBC.

 

SURVIVOR

On Thursday, January 9, Helo 3 responded to a request for a welfare check on Tyson Steele, age 30, at his remote homestead approximately 20 miles outside of Skwentna. He had not been heard from for several weeks. Late that morning, Helo 3 pilot Cliff Gilliland and Tactical Flight Officer Zac Johnson located Steele waving his arms near a makeshift shelter. An SOS signal was stamped in the snow outside. His cabin had burned down in mid-December killing his dog and leaving him stranded in subzero temperatures with no cabin, and no means of communication, for 23 days. Read the story in his own words athttps://dps.alaska.gov/getmedia/4d477f96-1d92-4082-8ec9-76dd97580108/Winter-Fire-Survivor_1-10-2020

Publiée par Alaska State Troopers (Official) sur Vendredi 10 janvier 2020