NASA otti 17-vuotiaan harjoittelijaksi – löysi uuden planeetan kolmantena työpäivänä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Työharjoittelun alkuvaihe koostuu usein lähinnä työtehtäviin perehtymisestä, mutta eräs 17-vuotias on päässyt tositoimiin jo kolmantena päivänään. New Yorkin osavaltiossa asuva Wolf Cukier löysi uuden planeetan vasta aloitettuaan työharjoittelut avaruushallinto NASAn riveissä.

Wolf aloitti työharjoittelut NASAn Goddard Space Flight Centressä kesäkuussa kouluvuoden päättymisen jälkeen. Kolmantena päivänään hän löysi TESS-avaruusteleskoopin keräämästä datasta TOI 1338 b -nimen saaneen planeetan. Planeetta sijaitsee 1 300 valovuoden Maalarin tähtikuviossa.

TOI 1338 b on 6,9 kertaa Maapalloa suurempi, lähes Saturnuksen kokoinen planeetta. Se kiertää kahta tähteä minkä ansiosta planeettaa on verrattu Star Wars -elokuvien Tatooineen.

– Harjoittelujaksoni kolmantena päivänä löysin signaalin TOI 1338 -tähtijärjestelmästä. Luulin sitä ensin auringonpimennykseksi, mutta ajoitus oli pielessä. Kävi ilmi että kyseessä oli planeetta, Wolf Cukier kuvaili CNN-uutissivuston mukaan.