Tunnesyöppö laihtui 142 kiloa – mässäily vaihtui liikuntaan

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Lexi Reed painoi 220 kiloa. Hän pelkäsi, että kuolisi ylipainon takia ennen kuin ehtisi täyttää 30 vuotta. Naisen oli muutettava elintapojaan, jotka olivat johtaneet holtittomaan lihoamiseen. Illat kuluivat television ääressä pikaruokaa mutustellen.

Ihmiset opetetaan jo pienestä pitäen käsittelemään erilaisia tunteita ruoan ja syömisen avulla. Ennenvanhaan ruoka kuului osaksi juhlintaa siksi, että siitä oli normaalisti pulaa. Juhlana sai syödä itsensä hieman kylläisemmäksi. Nykyään ihmiset tekevät samaa päivittäin, vaikka vähemmälläkin pärjäisi.

Olipa kyse ilosta tai surusta, niin ihmiset saattavat juhlistaa sitä syömällä. Ruokaa ja herkkuja käytetään palkintona ja lohdutuksena. Niin teki myös Lexi Reed. Syömisestä tuli hänen iltojensa ilo, sillä nainen ei tehnyt oikeastaan mitään muuta vapaa-ajallaan. Hän ei kertomansa mukaan elänyt, vaan oli pelkästään olemassa.

Kaikki muuttui 1. Tammikuuta 2016. Matka on ollut pitkä, mutta sinnikkään elämäntapamuutoksen ansiosta Lexi Reed pelasti oman henkensä ja laihtui 142 kiloa. Hän on jaksanut jatkaa urakkaansa miehensä tuella ja tekemällä projektistaan julkisen sosiaalisessa mediassa. Pariskunnan elämänlaatu on parantunut, sillä heistä on tullut aktiivisia liikkujia ja kaikki tehdään yhdessä.

– Ei kannata luovuttaa. Ihminen epäonnistuu ainoastaan silloin, jos hän lopettaa yrittämästä, Lexi Reed sanoo.