Gynekologit varoittavat: ”Älä työnnä tupakkaa vaginaan”

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Maailmalla mainostetaan naisten genitaalialueita piukentavaa ja seksihaluja lisäävää hoitoa, jossa pannaan kuivattuja tupakanlehtiä sisältävää valmistetta vaginaan. Lääkärit varoittavat, että osa naisista on menettänyt tajuntansa valmisteen käytön jälkeen.

Senegalissa on myyty naisten seksilääkettä, jonka kerrotaan tekevän vaginasta ennenkuulumattoman tiukan. Tuotteessa olevat kemikaalit aiheuttavat lihasten supistumista, mutta samalla genitaalialueet altistuvat aineille, jotka eivät sinne kuulu. Tupakkaa sisältävä tuote ärsyttää limakalvoja ja saattaa aiheuttaa ongelmia kuukautisten aikana.

Tupakanlehtiä, tangora-puun juuria ja erilaisia perinnekasveista uutettuja aineita sisältävä vaginavoide on aiheuttanut joidenkin naisten pyörtymisen, synnytysvaikeuksia ja peräti syöpään sairastumisen riskin kohoamista, The Sun uutisoi. Äsken gynekologit varoittivat naisia panemasta kylmägeeliä tai yskänvoidetta vaginaan. Mikäli haluaa parantaa seksinautintoa ja vahvistaa lantionpohjanlihaksia, voi harjoitella monipuolisia jumppaliikkeitä sen sijaan, että tunkee kyseenalaisia aineita sukupuolielimiinsä.