Kaurapuuro on superterveellistä – vähentää jopa aivoinfarktin riskiä

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Aamiaisen on jo kauan kerrottu olevan päivän tärkein ateria. Aamiainen käynnistää päivän aineenvaihdunnan, antaa energiaa ja tuoreen tutkimuksen mukaan voi myös parantaa terveyttä mikäli lautaselta löytyy kaurapuuroa.

Tanskassa on tehty tutkimus, jossa 55 000 ihmisen aamiaistottumuksia seurattiin 13 vuoden ajan. Tutkimuksessa pureuduttiin siihen miten aamaisvalinnat näyttivät vaikuttavan ihmisten kokonaisterveyteen. Seurantajakson aikana 2 260 ihmistä sairastui aivoverenkiertohäiriöön ensimmäistä kertaa.

Tutkimuksesta kävi ilmi, että aamulla kaurapuuroa syövät ihmiset olivat terveempiä ja sairastuivat paljon huonommalla todennäköisyydellä aivoverenkiertohäiriöön. Stroke-lehden mukaan tutkimustulokset osoittavat, että kaurapuuroa syömällä etenkin valkoisen leivän ja kananmunien sijaan ihmisellä olisi paremmat mahdollisuudet pitää aivoinfarktin riski pienempänä.