Liukuportaiden vialla ällöttävä syy – ihmisten virtsa ruostuttaa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Julkisille paikoille virtsailulla voi olla yllättäviä ja kalliita seuraamuksia. Tämä on käynyt selväksi Meksikon pääkaupungissa, jossa metron liukuportaiden toistuville vioille on annettu ällöttävä syy.

Viranomaisten mukaan Mexicon metron liukuportaiden huono kunto johtuu osittain niihin päätyneistä valtavista virtsamääristä. Virtsa on päätynyt niiden laitteistoon ja alkanut aiheuttaa niiden ruostumista. Metrojärjestelmän 467 liukuportaista jopa noin 22 on poissa käytöstä päivittäin.

Viranomaisten julkaisemassa listassa virtsan aiheuttama ruostuminen lukeutuu yhdeksi viidestä eniten liukuportaissa ongelmia aiheuttavasta tekijästä. Rautatieverkostojen kunnossapidosta vastaavan Fermin Ramirezin mukaan ongelma on erittäin yleinen. Huoltomiehet löytävät liukuportaista lähes aina virtsaa avatessaan ne, uutisoi Associated Press.