10-vuotias räppää koulukiusaamisesta – kappaleesta tuli hitti: ”Kun ei enää synttäreille kutsuta”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Koulukiusaaminen on Suomessa edelleen vakava ongelma, josta ei ole päästy eroon monista ponnisteluista huolimatta. Nyt kymmenvuotias koululainen on päättänyt kantaa oman kortensa kekoon ja julkaista kiusaamiseen liittyvän räppikappaleen. Anonyyminä pysyttelevän koululaisen, artistinimeltään Nameless J, kappaleen nimi on Astetta kovempi jätkä.

Kappaleessaan Nameless J riimittelee osuvasti millaisilla ilkeillä sanoilla ja aiheilla lapsia koulujen pihoilla nykyisin kiusataan ja miten joitain kiusattuja ei enää kutsuta edes synttäreille. Samalla kappaleessa valaistaan myös hieman niitä tuntemuksia, joita kiulukiusattu joutuu kokemaan. Esimerkiksi kouluun meneminen voi usein jopa pelottaa.

Tuusulassa sijaitseva Paijalan koulu jakoi videon heti tuoreeltaan verkkosivuillaan. Se kannattaakin jokaisen koululaisen katsoa ja varsinkin kuunnella ajatuksella. Katso kappaleen musiikkivideo artikkelin alta. Voit myös kuunnella kappaleen Spotifystä. Tähän mennessä kappale on kuunneltu YouTubessa 15 000 kertaa ja määrä kasvaa nopeasti.