Nämä viisi välinettä kuuluu jokaiseen keittiöön – edes kotikokin ei kannata tinkiä laadusta

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Laadukkaat keittiövälineet ovat investointi, sillä ne kestävät yleensä vuosikausien ajan. On eri asia ostaa kokkailua varten kunnollinen paistinpannu, joka säilyy oikein huollettuna vuosikymmenten ajan kuin hankkia vuosittain epämääräinen ja ruoat pohjaan polttava halpaversio.

Ruokatoimittaja Katherine Gillen on listannut PureWow-julkaisussa viisi keittiövälinettä, jotka auttavat kotikokkia parantamaan ruoanlaittokokemustaan. Ensimmäisenä listalle nousee kunnollinen kokkiveitsi. Hän suosittelee Wüsthofin klassista kokkiveistä, mutta markkinoilla on myös muita äärimmäisen laadukkaita veitsisarjoja, kuten Global ja MAC.

Jotta veitsellä voi leikata, pilkkoa ja paloitella mahdollisimman vaivattomasti, kannattaa panostaa oikeanlaiseen leikkuualustaan. Ruoanlaittoa varten tarvitsee ainakin yhden kunnollisen haudutuskattilan, joiden kärkikastia edustaa Le Creuset -sarja. Paistinpannuissa on myös valtavia eroja keskenään, mutta omasta liedestä riippuen markkinoilla on mainioita All-Cladin ja Swiss Diamondin pannuja.

Keittiössä on myös oltava tarpeeksi keittiöliinoja. Niitä voi käyttää tasojen ja käsien pyyhkimiseen, pannunalusina, patakintaina, ruoan suojana ja esiliinana. Keittiöpyyhkeitä voi vaihtaa puhtaisiin päivittäin, joten niitä on löydyttävä kaapista aina tarpeeksi. Jälleen kerran laatuun panostaessa eivät liinat mene pilalle viikottaisesta pesusta.