Hengenvaarallisesti lihava -tähti teki itsemurhan – perhe haastoi tuotantoyhtiön oikeuteen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hengenvaarallisesti lihava -ohjelmassa potilaana ollut James L.B. Bonner löydettiin eteläcarolinalaisesta Lexingtonin puistosta itsemurhan tehneenä elokuussa 2018. Hän oli kuollessaan 30-vuotias. Nyt miehen perhe on päättänyt haastaa ohjelman tuotantoyhtiön oikeuteen ja vaatia miljoonan dollarin suuruisia korvauksia.

Bonner menetti toisen jalkansa auto-onnettomuudessa vuonna 2013. Mies masentui ja purki pahan olonsa roskaruokaan ja alkoholiin. Hän kuitenkin pääsi mukaan TLC:n esittämään Hengenvaarallisesti lihava -ohjelmaan. Hän painoi ohjelmaan mennessään 291 kiloa. Mies laihtui elokuuhun 2018 mennessä noin 90-kiloiseksi.

Nyt Bonnerin vanhemmat ja sisko ovat haastaneet ohjelman Megalomedia-tuotantoyhtiön oikeuteen piittamattomuudesta. Bonner oli kertonut mielenterveysongelmistaan sarjan tuottajille, mutta hänelle tarjottiin ainoastaan yksi terapiakäynti. Sen sijaan miestä on hänen perheensä mukaan painostettu kuvauksiin, vaikka hän oli sanonut olevansa henkisesti kykenemätön prosessiin. Mies joutui myös taloudellisesti vaikeuksiin laihdutusleikkauksen kustannusten kanssa, koska tuotanyhtiö ei maksanutkaan kaikkea.

Tuotantoryhmä määritteli kuvausten aikana kaiken Bonnerin elämään liittyvän, aina hänen henkilökohtaisia elämänmuutoksia myöten. Mies ei muun muassa saanut muuttaa töiden perässä Teksasiin ilman tuottajien lupaa. Kun hän kuitenkin teki niin, joutui mies suorittamaan muuton uudestaan kuvausten vuoksi. Raju laihdutus oli myös aiheuttanut Bonnerille hänen perheensä mukaan uusia terveysongelmia, kuten hampaiden irtoamisen ja näkökyvyn heikentymisen.

Perhe vaatii Megalomedialta miljoonan dollarin suuruisia korvauksia. Ennen kaikkea he haluavat, että realityohjelmat pitäisivät huolta esiintyjistään ja viihdeteollisuus muuttuisi ihmisarvoja kunnioittavammaksi, Starcasm raportoi.

https://www.instagram.com/p/BjPCkmjBUlk/

https://www.instagram.com/p/BjOyRj7hMN7/