Kobe Bryant -muistoesineiden kysyntä nousi pilviin – sai myös huijarit liikkeelle

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koripallotähti Kobe Bryant kuoli viikonloppuna traagisesti helikopterionnettomuudessa. NBA-tähteen liittyvien muistoesineiden ja oheistuotteiden kysyntä on sittemmin noussut pilviin. Internetin eBay-verkkohuutokauppaan on tähden kuoleman myötä ilmestynyt myyntiin kymmeniä tuhansia häneen liittyviä esineitä.

Joukossa on muun muassa nimikirjoituksella varustettuja keriäilykortteja, pelipaitoja, kenkiä ja palloja. Hintavimpiin nimikkeisiin lukeutuu Koben esimmäisessä NBA-mestaruudessa käytetty ja nimikirjoituksella varustettu koripallo, jota kaupataan 2,8 miljoonan dollarin hintaan.

TMZ-sivuston mukaan muistoesineiden hinnat ovat Kobe Bryantin kuoleman myötä nousseet 2-20 -kertaisesti. Valitettavasti koripalloilijan poismeno on saanut myös väärennöksiä myyvät huijarit liikkeelle. Niinpä asiantuntijat kehottavat ostamaan tuotteita vain luotettavaksi tiedetyiltä myyjiltä.