Jennifer Lopezin ja Shakiran uskomaton esiintymispalkkio Super Bowlista paljastui

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan päätösottelu Super Bowl lukeutuu Yhdysvaltojen suurimpiin urheilu- ja viihdetapahtumiin. Urheilun lisäksi ottelussa nähdään sen puoliväliajalla maailmanluokan tähtiä.

Väliajalla esiintyvien supertähtien saattaisi kuvitella käärivän miljoonien silmäparien seuraamasta esityksestä suuria summia rahaa. Näin ei kuitenkaan ole. Tänä vuonna lavalla nähdyt Shakira ja Jennifer Lopez esiintyivät Super Bowlissa ilmaiseksi, ilman esiintymispalkkioita. Tätä on ollut vaikea uskoa todeksi, sillä ottelun yhteydessä liikkuu vähintään satoja miljoonia dollareita.

Tapahtuman puoliajalla esiintyvät artistit saavat palkkioksi käytännössä vain näkyvyyttä. Arvotonta se ei heidän tapauksessaan ole, sillä Forbes-lehden mukaan esimerkiksi vuonna 2018 Justin Timberlaken Spotify-toistot nousivat urheilutapahtuman jälkeen 214 prosentilla.

Esiintymispalkkion puuttumisesta huolimatta väliaikashow ei tule Super Bowlin järjestäjille halvaksi. Menoja tuottavat esimerkiksi esiintymislavojen rakennuttaminen, valoshow ja tähtien esiintymisasut.