3 000 matkustajan risteilyalus karanteeniin – kymmenellä todettu koronavirus

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Diamond Princess -risteilyalus on asetettu karanteeniin japanilaisviranomaisten toimesta. Syynä on tähän mennessä 10 matkustajalla todettu koronavirus. Eristetyssä Diamond Princess -aluksessa on yhteensä 3.711 matkustajaa ja miehistön jäsentä.

Laiva on parhaillaan telakalla Yokohaman sataman tuntumassa. Viranomaisten mukaan matkustajat joutuvat olemaan karanteenissa todennäköisesti 14 vuorokauden ajan. Virusepäily sai alkunsa 80-vuotiaan hongkongilaisen matkustajan oireiden ansiosta.

Todistetusti koronavirukseen sairastaneiden joukossa on muun muassa australialaisia, japanilaisia, yhdysvaltalaisia ja hongkongilaisia. Heidät tullaan toimittamaan laivalta sairaalaan, uutisoi Daily Mail.